Rhinolophus

Què fem en La Granja de Bitxos?

Proporcionem medis i assessorament per a protegir i millorar la biodiversitat en explotacions agrícoles i forestals, medis urbans i paratges naturals. Dissenyem mesures correctores i/o compensatòries que potencien la fauna auxiliar (controladors de plagues i pol·linitzadors) o fauna amenaçada.

Aconsellem sobre bones pràctiques mediambientals i proposem valors afegits per a l’agricultura i el turisme verd. També fabriquem la nostra pròpia línia de refugis, caixes niu i hotels d’insectes.

Per què instal·lar caixes niu?

Molts animals beneficiosos per a l’ésser humà i fonamentals per al manteniment de l’equilibri ecològic del nostre entorn, com les ratapinyades, algunes aus insectívores o fins i tot gran varietat d’abelles solitàries tenen en comú la necessitat vital de trobar forats o fissures aptes per al seu recer o reproducció.

En àrees transformades per l’ésser humà, com a cultius, zones urbanes o repoblacions forestals monoespecífiques, l’escassetat d’orificis i llocs aptes per a la cria actua com a factor limitant d’aquests depredadors i pol·linitzadors naturals.

Amb la instal·lació de caixes niu, refugis i altres tipus d’estructures corregim o compensem la manca d’aquests espais, afavorint l’augment poblacional de les espècies beneficioses objectiu. No hem d’oblidar que en el cas d’entorn forestal l’objectiu final haurà de ser aconseguir ecosistemes madurs amb bona biodiversitat vegetal capaços de generar aquests recers de forma natural, entenent la instal·lació de caixes niu com una mesura transitòria fins a aconseguir tal propòsit.

Les nostres Línies de Productes

Pensem que la funcionalitat i resistència han d’estar molt per davant dels valors estètics a l’hora de dissenyar i construir caixes niu, per a açò ens basem en nombroses publicacions, estudis i en la nostra pròpia experiència instal·lant i revisant refugis de tot tipus.

Cajas-Nido

CAIXES NIU / REFUGIS

Construïm robustes caixes niu per a multitud d’espècies de forma completament artesana emprant fusta gruixuda i tirafons. Les protegim de la intempèrie amb oli de llinosa, a excepció dels refugis de rates penades que no han de tractar-se.

Hoteles-Insectos

HOTELS D'INSECTES

Fabriquem a mà hotels d’insectes adaptats al clima i espècies peninsulars, centrant-nos en els himenòpters com a abelles solitàries, en greu declivi com a molts altres pol·linitzadors dels quals depenem.

Huerto-Jardin

HORT I JARDÍ

Proposem formes de compostar residus i incrementar la biodiversitat mitjançant la plantació de flora auxiliar que atraga depredadors i pol·linitzadors als nostres cultius.

Pots veure alguns dels nostres projectes finalitzats i algunes notes de premsa en el nostre blog; també trobaràs informació d’utilitat relacionada amb la biodiversitat i els nostres ecosistemes.